Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

samoubistvo u banjaluci

Pacijent koji je skočio sa četvrtog sprata bolovao od neizlječivog oboljenja pluća

ukc-banja-luka-klinicki-centar-banjaluka

Pacijent na Klinici za plućne bolesti Univerzitetskog kliničkog centra čiji su inicijali P.S. /56/, koji je bio hospitalizovan zbog najtežeg oblika neizlječivog hroničnog oboljenja pluća

Službenici Policijske uprave Banjaluka obavili su danas uviđaj u banjalučkoj ulici gdje je smrtno stradalo lice P.S. nakon što je skočilo kroz prozor sa četvrtog sprata Univerzitetskog kliničkog centra Republike Srpske.

Nadležnoj policijskoj stanici Policijske uprave Banjaluka radnik UKC-a RS prijavio je da je pacijent P.S. skočio kroz prozor, te da je na licu mjesta preminuo, saopšteno je iz Policijske uprave Banjaluka.

Uviđaju je prisustvovao i dežurni mrtvozornik.

O ovom slučaju obaviješteno je i Okružno javno tužilaštvo Banjaluka.

Pacijent na Klinici za plućne bolesti Univerzitetskog kliničkog centra čiji su inicijali P.S. /56/, koji je bio hospitalizovan zbog najtežeg oblika neizlječivog hroničnog oboljenja pluća, izvršio je samoubistvo skočivši sa prozora svoje bolesničke sobe, saopšteno je ranije iz UKC-a.

UKCRS: Medicinska sestra nekoliko minuta prije samog nemilog događaja obišla pacijenta

Univerzitetski-klinički centar Republike Srpske saopštio je da je pacijent P.S. (56), koji je danas izvršio samoubistvo skokom sa prozora svoje bolničke sobe, bolovao od najtežeg oblika neizlječivog hroničnog oboljenja pluća.

Iz UKC-a su naglasili da je ovaj tragični događaj za njih neočekivan, te da je samo nekoliko minuta prije samoubistva medicinska sestra obišla pacijenta.

“Naglašavamo da je za svo osoblje Klinike za plućne bolesti i rukovodstvo UKC RS ovaj tragičan događaj potpuno neočekivan jer navedeni pacijent tokom liječenja u našoj ustanovi nije pokazivao znakove psihičke nestabilnosti”, naveli su u UKC-u RS i dodali:

“Takođe, važno je istaći da je odjeljenska medicinska sestra nekoliko minuta prije samog nemilog događaja obišla pacijenta, nakon čega se udaljila do radnog pulta koji se nalazi desetak metara od bolesničke sobe u kojoj je pacijent bio hospitalizovan. Navedeni pacijent je u tom momentu iskoristio priliku, otvorio prozor i skočio. Odmah nakon pada pozvan je tim Klinike za anesteziju i intenzivno liječenje koji je konstatovao smrt, a u 10:20 časova predstavnici Ministarstva unutrašnjih poslova RS bili su na licu mjesta kako bi izvršili uviđaj i sastavili zapisnik”.

Pacijent P.S. je u Klinici za plućne bolesti bio hospitalizovan od 9. decembra.