Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Pacijent pobjegao sa Psihijatrije, pronašli ga dok je pljačkao trafiku

policija rs33444

Šezdesetjednogodišnjak M.M. iz Prijedora, koji je iz Službe hitne pomoći, uz asistenciju policijskih službenika, doveden na odjeljenje Psihijatrije opšte bolnice u Prijedoru, zatečen je dva sata kasnije u pokušaju pljačke kioska koji se nalazi u neposrednoj blizini ove zdravstvene ustanove.

Prijedorska policija je noćas, 50 minuta iza ponoći, asistirala medicinskom osoblju Hitne pomoći Doma zdravlja Prijedor na sprovođenju M.M. /61/ iz Prijedora na Odjeljenje psihijatrije Opšte bolnice “Dr Mladen Stojanović”.

Iz Policijske uprave /PU/ Prijedor saopšteno je da je policija ubrzo zatim, tačnije oko 2.30 sati to isto lice zatekla u vršenju krivičnog djela teške krađe u kiosku koji se nalazi u neposrednoj blizini prijedorske bolnice te da je on ponovo vraćeno na Odjeljenje psihijatrije.

“Tamo je utvrđeno da je navedeno lice zapalilo dva kreveta u unutrašnjosti prostorije Odjeljenja psihijatrijske bolnice, koju je potom samovoljno napustilo te pokušalo izvršiti krivično djelo”, navodi se u saopštenju iz PU Prijedor.

Na licu mjesta izvršen je uviđaj, a u toku je rad na rasvjetljavanju okolnosti pod kojima je došlo do navedenih događaja.

O svemu je obaviješten dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Prijedor, kojem će nakon kompletiranja predmeta i kvalifikacije krivičnog djela biti dostavljen izvještaj.