“Pali” dileri u Sarajevu: Pronađen speed i četiri kilograma marihuane

droga11

Policijski službenici Odjeljenja za borbu protiv zloupotreba opojnih droga Uprave policije Ministarstva unutrašnjih poslova na području općine Novo Sarajevo, u srijedu su izvršili lični pretres J.V., rođen 1989. godine u Sarajevu, gdje je i nastanjen, kao i pretres stana koji isti koristi, a pronađena je droga speed, piše Patria.

– Pronađena su i oduzeta tri paketića sa materijom koja asocira na opojnu drogu Speed i jedna drobilica. Zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo iz člana 239. stav 3. KZ F BiH (Posjedovanje i omogućavanje uživanja opojnih droga), J.V. je lišen slobode i predat u Odsjek za zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo.

Obaviješten je tužilac Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu, a protiv navedenog lica će biti preduzete zakonom predviđene mjere.

Također, dana 26.10.2016.godine, na osnovu sudske naredbe policijski službenici Odjeljenja za borbu protiv zloupotreba opojnih droga i I PU izvršili su pretres putničkog motornog vozila koje koristi H.I., rođen 1989. godine u Sarajevu, gdje je i nastanjen, kao i kuće na području općine Centar Sarajevo.

Tom prilikom je pronađena i oduzeta jedna automobilska guma sa metalnom felgom u kojoj se nalazilo osam paketa tzv. “tobolaca” sa zeljastom materijom koja asocira na opojnu drogu marihuanu (oko četiri kilograma) i jedan mobilni telefon.

Zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo iz člana 238. stav 1. KZ FBiH (Neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga), H.I. je lišen slobode i predat u Odsjek za zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo.

Nakon završene kriminalističke obrade, isti će uz izvještaj o počinjenom krivičnom djelu biti predat na nadležnost tužiocu Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu.