Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

akcija mup-a rs

“Pali” kladioničarski prevaranti, među njima i trudnica: Jednu osobu prevarili za 40.000 KM

iks bon
Foto: ATV

B.H. i M.Z. se sumnjiče za prevaru, iznudu i pranje novca, S.P., I.Ć., S.B., N.Š. i M.M. za pranje novca

Pripadnici Policijske uprave Trebinje i Jedinice za visokotehnološki kriminalitet MUP-a RS-a izveli su jučer akciju u kojoj su uhapsili B.H., M.Z., I.Ć., S.B., N.Š. i M.M., a koji se dovode u vezu sa kladioničarskim prevarama.

“B.H. iz Mostara i M.Z. iz Trebinja se sumnjiče da su za sebe ili druga lica pribavljali protivpravnu korist prikazivanjem lažnih činjenica putem društvenih mreža, a u vezi sa rezultatima sportskih utakmica i upućivanjem prijetnji”, navode iz Policijske uprave Trebinje.

Na taj način su, kako ih terete, dovodili u zabludu kladioničare da im više puta uplate bon na njihova imena ili na imena S.P., I.Ć., S.B., N.Š. i M.M.

B.H. i M.Z. se sumnjiče za prevaru, iznudu i pranje novca, S.P., I.Ć., S.B., N.Š. i M.M. za pranje novca.

Policajci su pretresali više lokacija: dvije u Trebinju, te po jednu u Čapljini, Čitluku, Mostaru i Foči.

“Oduzeli su 11 mobilnih telefona, laptop, tablet, više SIM kartica, dvije memorijske krtice, četiri bankovne kartice i druge predmete koji će poslužiti kao dokaz u istrazi. U akciji su učestvovali i pripadnici i Policijske uprave Foča i MUP-a HNK”, kažu iz trebinjske policije.

ATV: Jednu osobu prevarili za 40.000 KM

Kako javlja ATV, od sedam osumnjičenih njih šest je uhapšeno, dok je sedma osoba trudnica, koja zbog tog stanja nije lišena slobode.

Oni su osumnjičeni za pranje novca, a načelnik Policijske uprave Trebinje Siniša Laketa potvrdio je da je akcijom obuhvaćeno 7 osoba.

“Do sada je istraga utvrdila da se radi o količini od preko 40.000 konvertibilnih maraka, s tim da aktivnosti nisu završene”, rekao je Laketa i objasnio na koji način su osumnjičeni varali ljude.

“Putem društvenih mreža su slali određene lažne Iks bonove koje su drugi pod prijetnjom uplaćivali i na taj način pribavljali određenu protivpravnu imovinsku korist, a koristeći prijetnju kao način da to urade”, rekao je Laketa i napomenuo da su prevare vršene u posljednja tri mjeseca.

Привођење ухапшених због кладионичарских превара у Требињу

Posted by ATV Banjaluka on Thursday, March 7, 2024