Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Palili, krali i otimali: Uhapšeno osam razbojnika odgovornih za 12 krivičnih djela

policija rs

U akciji “Taksi” policija je otkrila osam počinilaca 12 krivičnih djela krađa, teška krađa i paljevina u kojima je pričinjena materijalna šteta od oko 15.000 KM, saopšteno je iz Policijske uprave Prijedor.

Policijski službenici pronašli su i privremeno oduzeli dio ukradenih predmeta koji će, u skladu sa zakonom, biti vraćeni vlasnicima, navodi se u saopštenju.

Lice čiji su inicijali N.G. iz Prijedora i jedno maloljetno lice osumnjičeni su za šest teških krađa, jednu krađu i jednu paljevinu, počinjene u posljednje tri godine u Prijedoru gdje su iz kuća u privatnom vlasništvu i jednog preduzeća ukradeni tehnička roba, elektro-uređaji, alatne mašine, kućanski aparati i drugo.

Lica L.K, D.P. i I.A. iz Sanskog Mosta osumnjičena su da su u noći između 28. i 29. oktobra prošle godine počinila tešku krađu u jednoj trgovačkoj radnji u Prijedoru odakle su odnijeli cigarete.

Lice N.K. iz Prijedora osumnjičeno je da je 12. januara ove godine počinilo tešku krađu na drzak način, jer je od oštećenog lica iz Prijedora ukralo torbicu sa ličnim predmetima.

Jedno maloljetno lice je između 4. februara i 8. marta ove godine počinilo tešku krađu iz kuće u privatnom vlasništvu u selu Gaćani kod Prijedora.

Lice Z.G. iz Prijedora osumnjičeno je da je između 1. i 3. maja iz kuće u privatnom vlasništvu u Prijedoru ukralo kućanske aparate.

Nakon kompletiranja predmeta, Okružnom tužilaštvu Banjaluka biće dostavljeni izvještaji protiv lica N.G, L.K, D.P, I.A, N.K. i Z.G. zbog ovih krivičnih djela, dok će protiv maloljetnih izvršilaca biti preduzete mjere u skladu sa Zakonom o zaštiti i postupanju sa djecom i maloljetnicima u krivičnom postupku Republike Srpske.