Crna hronika

uhapšen pedofil

Pedesetogodišnjak djevojčici slao erotske snimke i fotografije

25/01/2020

Razotkrili ga aktivisti organizacije “Stop pedofilima” te prepisku između njega i maloljetnice objavili na društvenim mrežama

Banjalučka policija privela je Radovana Šikanića (50) zbog sumnje da je na Facebooku slao svoje erotske fotografije i videozapise na profil maloljetne djevojčice, saznaje Dnevni avaz.

Iza profila djevojčice krili su se članovi organizacije “Stop pedofilima”, koji su i otkrili manijaka i objavili prepiske na društvenim mrežama.

Danijela Mučibabić, portparol PU Banja Luka, kaže da je osumnjičeni identificiran, te da je nad njim izvršena kriminalistička obrada zbog sumnje da je počinio krivično djelo iskorištavanje kompjuterske mreže ili komunikacije drugim tehničkim sredstvima za izvršenje krivičnih djela seksualnog zlostavljanja ili iskorištavanja djeteta.

– Policajci su putem društvenih mreža i medija došli do saznanja da je izvršeno krivično djelo. Operativnim radom identifikovan je izvršilac, kod koga su pronađeni i oduzeti predmeti koji se mogu dovesti u vezu s izvršenjem krivičnog djela – rekla je Mučibabić.

Nezvanično se saznaje da je od Šikanića oduzet mobitel s kojeg se logovao na Facebook i Messenger, te slao sporni materijal.

Iz objavljene prepiske vidljivo je da je Šikanić kontaktirao izmišljenu djevojčicu insistirajući na dopisivanju iako mu je ona napisala da ima 13 godina i da je šesti razred osnovne škole, na šta on odgovara da mu to ne smeta.

Govorio joj je da nikome ne smije govoriti da se dopisuje s njim, jer je dosta stariji, a potom joj je slao eksplicitne fotografije i videozapise. Navodno je slao i fotografije svog spolnog organa, te pokušavao uvjeriti “djevojčicu” da komuniciraju videopozivom, što su članovi grupe odbili zbog “straha da baka ne uđe u sobu”.

Stranica “Stop pedofilima” funkcionira tako što njeni članovi naprave profile maloljetnih djevojčica čekajući da im se jave seksualni predatori. Potom se upuste u dopisivanje i kada to poprimi obilježja krivičnog djela, sve javno objave na svojoj Facebook stranici uz obavezno kontaktiranje istražnih organa. Na taj način razotkrili su na desetine pedofila u regionu, među kojima i dvojicu iz Banje Luke.

Komentari

Autor: Dnevni avaz

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.