Crna hronika

Okružni sud u Banjoj Luci

Pedofil osuđen na pet godina zatvora, mora se liječiti od alkoholizma

16/09/2019

Optuženom je izrečena mjera obaveznog liječenja od zavisnosti od alkohola, koja će biti izvršena u ustanovi za izvršenje kazne ili u zdravstvenoj ili drugoj specijalizovanoj ustanovi

Okružni sud u Banjoj Luci osudio je danas muškarca čiji su inicijali M.V. na pet godina zatvora zbog krivičnog djela obljuba sa djetetom mlađim od 15 godina.

U kaznu zatvora uračunava se vrijeme provedeno u pritvoru od 1. novembra do 1. decembra 2018. godine, saopšteno je iz banjalučkog Okružnog suda.

Optuženom je izrečena mjera obaveznog liječenja od zavisnosti od alkohola, koja će biti izvršena u ustanovi za izvršenje kazne ili u zdravstvenoj ili drugoj specijalizovanoj ustanovi.

Ova mjera trajaće dok se ne otklone razlozi zbog kojih je izrečena, ali ne duže od tri godine, a vrijeme provedeno u ustanovi uračunava se u kaznu zatvora.

Optuženom je izrečena mjera zabrane približavanja i komunikacije sa oštećenim licem u trajanju od dvije godine, s tim da se vrijeme provedeno u zatvoru, odnosno ustanovi za čuvanje i liječenje, ne uračunava u vrijeme trajanja ove mjere.

Oštećeno lice je sa imovinskopravnim zahtjevom upućeno na parnicu.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.