Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Čelinac

Pijan išao sredinom ceste, pa napao policajca i oštetio službeni automobil

policija rs

Dvadesetogodišnjak je osumnjičen za krivična djela napad na službeno lice u vršenju službene radnje i oštećenje i oduzimanje tuđe stvari

Dvadesetogodišnjak čiji su inicijali A.B. uhapšen je u Čelincu nakon što je, pošto se u vidno alkoholisanom stanju kretao sredinom kolovoza, vrijeđao i napao policajca prilikom pokušaja legitimisanja i oštetio službeni automobil, saopšteno je iz Policijske uprave Banjaluka.

Policijskom službeniku ukazana je pomoć u Domu zdravlja Čelinac.

Dvadesetogodišnjak je osumnjičen za krivična djela napad na službeno lice u vršenju službene radnje i oštećenje i oduzimanje tuđe stvari, navodi se u saopštenju.

Policija je uočila ovo lice tokom obavljanja redovnih poslova i zadataka juče u 4.20 časova u Ulici kralja Petra Prvog Karađorđevića u Čelincu.

O svemu je obaviješten dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka koji je naložio da u redovnoj proceduri, nakon kompletiranja i dokumentovanja predmeta, protiv A.B. bude dostavljen izvještaj za krivična djela napad na službeno lice u vršenju službene radnje i oštećenje ili oduzimanje tuđe stvari.

Na području Policijske uprave Banjaluka tokom pet mjeseci 2019. godine evidentirano je 80 slučajeva napada i sprečavanja služenih lica u vršenju službene radnje.

Ovo ide u prilog činjenici o težini policijske profesije i tome da su policijski službenici svakodnevno izloženi rizicima tokom obavljanja poslova i zadataka iz svoje nadležnosti, a sve sa ciljem zaštite građana i njihove imovine, ističe se u saopštenju.