Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Banja Luka

Pijan napao policajca i oštetio mu uniformu

policija-rs-noc4

O svemu je obaviješten dežurni okružni javni tužilac Okružnog javnog tužilaštava Banja Luka

Policijski službenici nadležne policijske stanice Policijske uprave Banja Luka uhapsili su S.L. iz Banja Luke, zbog sumnje da je izvršio krivično djelo „Sprečavanje službenog lica u vršenju službene radnje“.

Naime, tokom obavljanja redovih poslova i zadataka sinoć oko 23,40 časova, policijski službenici su u mjestu Borkovići, Banja Luka, zaustavili putnički automobil „Golf“ kojim je upravljao osumnjičeni u vidno alkoholisanom stanju i koji je po zaustavljanju izašao iz automobila te počeo da vrijeđa policijske službenike, a na jednog od njih je fizički nasrnuo, oštetivši mu službenu uniformu.

„O svemu je obaviješten dežurni okružni javni tužilac Okružnog javnog tužilaštava Banja Luka koji je naložio da se u redovnoj proceduri, nakon kompletiranja i dokumentovanja predmeta, protiv S.L. dostavi izvještaj za krivično djelo „Sprečavanje službenog lica u vršenju službene radnje“.

Posljednji napad zabilježen je kasno sinoć, zbog čega je, kako saznaje Fena, uhapšen Slaviša Lolić (1978.).

Na području Policijske uprave Banja Luka, tokom osam mjeseci 2019. godine, ukupno je evidentirano 130 slučajeva napada i sprečavanja služenih lica u vršenju službene radnje, što svjedoči u prilog činjenici o težini policijske profesije i tome da su policijski službenici svakodnevno izloženi rizicima tokom obavljanja poslova i zadataka iz svoje nadležnosti, a sve sa ciljem zaštite građana i njihove imovine“, soapćeno je iz MUP-a RS.