Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

velika tragedija

Pijani se utrkivali pa uzrokovali nesreću u kojoj je stradala porodica Krstić?

Mostar: Automobili iz prometne nesreći u kojoj je smrtno stradalo četvero ljudi
25.09.2022., Mostar, Bosna i Hercegovina - Automobili iz prometne nesrece u kojoj su smrtno stradale cetiri osobe prevezeni su u krug MUP-a radi vjestacenja. Prometna nesreca dogodila se sinoc na magistralnoj cesti M-17 u mjestu Buna-Zaton. Photo: Pixsell/PIXSELL

Inače, Primorac je bio biznismen, te se bavio ugostiteljstvom i ugradnjom rashladnih komora. Također i Mile Doko koji je upravljao Mercedesom je sin jednog od hercegovačkih tajkuna

Protekle noći oko 20 sati na lokalitetu Zaton kod mostarskog prigradskog naselja Buna dogodila se teška saobraćajna nesreća u kojoj su učestvovala četiri osobna vozila, te su četiri osobe smrtno stradale.

Od četvero poginulih, tri osobe su iz iste porodice, a riječ je o bračnom paru Krstić, te jednom njihovom djetetu R.K. (2013.). Njihovo drugo dijete, djevojčica G.K. (2019.) zadobila je teške i po život opasne povrede. Oni su se nalazili u osobnom automobilu Renault.

Još tri osobe su teško povrijeđene, a riječ je o putnicima iz vozila BMW – L.M. (1987.), R.V. (1977.) i K.J. (1998.).

Poginuo je i vozač navedenog BMW-a X5 sa kojim su bili teško povrijeđene osobe, a riječ je o Mati Primorcu (1976.). U ovom sudaru sudjelovao je još jedan BMW kojim je upravljao L.Š. (2000.) i Mile Doko (1991.) koji je bio za upravljačem Mercedesa.

Kako saznaje Hercegovina.info, na navedenoj dionici magistralne ceste M-17, došlo je do utrkivanja vozila BMW X5 i Mercedesa, a prije toga vozač BMW-a je bio na jednom slavlju. Kod vozača Mercedesa je izmjereno prisustvo alkohola u organizmu i to u vrijednosti od 2,5 promila.

Inače, Primorac je bio biznismen, te se bavio ugostiteljstvom i ugradnjom rashladnih komora. Također i Mile Doko koji je upravljao Mercedesom je sin jednog od hercegovačkih tajkuna.

Od poginule porodice Krstić oprostili su se mnogi, a sućut porodici izrazili su i iz Osnovne škole ‘Marin Držić’ na Buni koju je poginuli dječak pohađao. Izraze sućuti poginulima uputio je i gradonačelnik Mostara Mario Kordić.

Kako se moglo vidjeti na mjestu ove prometne nesreće, došlo je do izravnog sudara BMW-a X5 i Renaulta. Renault se od siline udara prevrnuo. Zbog obavljanja uviđaja i uklanjanja vozila s kolnika promet je na ovom dijelu magistrale bio u potpunosti obustavljen jutros do 2 sata. Sva četiri vozila su izuzeta u krug Policijske uprave Mostar gdje će po naredbi dežurne tužiteljice biti obavljeno vještačenje tehničke ispravnosti, te druge mjere i radnje.