Crna hronika

Ljubuški

Pištoljem nanio povrede vlasniku zlatare i ukrao mu torbu

17/09/2020

Radi se osobi odranije poznatoj policijskim i pravosudnim strukturama kao višestruki povratnik u vršenju imovinskih delikata

Policijski službenici Federalne uprave policije (FUP) su pod nadzorom Kantonalnog tužilaštva Hercegovačko-neretvanskog kantona (HNK), a radi rasvjetljavanja i dokumentovanja krivičnog djela – udruživanje radi činjenja krivičnog djela u vezi sa krivičnim djelima – razbojništvo i teška krađa, slobode lišili osobu iz Ljubuškog inicijala M. B. (1988.).

Radi se osobi odranije poznatoj policijskim i pravosudnim strukturama kao višestruki povratnik u vršenju imovinskih delikata.

M. B. se sumnjiči da je po prethodnom dogovoru sa drugim licima 17. septembra 2013. godine, radi sticanja protupravne imovinske koristi, otuđio putničko motorno vozilo kojim se odvezao do zlatarske radnje „Perla“ u Ljubuškom, gdje je maskiran i naoružan pištoljem izvršio razbojništvo nad vlasnikom zlatare inicijala I. B.

Osumnjičeni M. B. je vlasniku zlatare I. B. nanio tjelesne povrede pištoljem u predjelu glave, a potom mu otuđio torbu u kojoj su se nalazile lične stvari i određena suma novca, nakon čega je pobjegao.

U sklopu spomenutih aktivnosti, a po Naredbi Kantonalnog suda u Mostaru pripadnici FUP-a izvršili su u Ljubuškom pretres kuće i putničkih motornih vozila, koje koristi osumnjičeni kojom prilikom su pronađeni i privremeno oduzeti predmeti koji će biti korišteni kao dokaz u krivičnom postupku.

Osoba lišena slobode će nakon kriminalističke obrade u službenim prostorijama FUP-a u Mostaru, u zakonskom roku biti predana na dalju nadležnost Kantonalnom tužilaštvu HNK-a, saopćeno je iz FUP-a.

Komentari

Autor: Fena

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.