Planinarku ujeo poskok na Prenju, helikopterom prebačena u bolnicu

helikopter-os-bih2222

Hrvatsku planinarku u nedjelju je ugrizao poskok na planini Prenj te helikopterom Oružanih snaga BiH prebačena u bolnicu “dr. Safet Mujić” u Mostaru.

Savez gorskih službih spašavanja navodi da je član HGSS Dubronik, koji se planinario s unesrećenom kolegicom, poziv stranici HGSS Čitluk-Međugorje uputio u 13.00 sati u kojem je kazao da je planinarku ugrizao poskok na planinskoj stazi prema vrhu Lupoglav oko 12 sati.

Ubrzo su na teren poslani spasitelji iz HGSS Mostar i GSS Jablanica.

“Uslijedio je hitni poziv prema Federalnoj upravi civilne zaštite za angažiranja helikoptera Oružanih snaga koji je uspješno realiziran nakon intervencije direktora FUCZ Fahrudina Solaka”, navode iz GSSuBiH.

U međuvremenu su spasilačke ekipe GSSuBiH locirale nastradalu planinarku te su je pregledali, imobilizirali te su je brzo transportirali do improviziranog heliodroma na platou napušten sela Grabovčići.

“U 17.03 sati unesrećena planinarka je predana u helikopter Oružanih snaga BiH koja je u pratnji liječnice GSSuBiH transportirana u KB dr. Safet Mujić u Mostaru”, navode iz GSSuBiH.

U akciji je sudjelovalo više od 25 spasitelja.