Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

fup u akciji

Plantaže marihuane oko Konjica: Buturović i Duraković uhapšeni, Jurić u bjekstvu

FOTO: FUP/Fena

Za jednom osobom se traga zbog postojanja osnova sumnje na izvršenje navedenog krivičng djela, kojom prilikom je pronađena opojna droga kanabis

Policijski službenici Federalne uprave policije su tokom jučerašnjeg dana s ciljem sprečavanja proizvodnje opojne droge, pod nadzorom Kantonalnog tužilaštva HNK poduzimali mjere i radnje iz svoje nadležnosti na području Konjica, a u vezi s dokumentovanjem krivičnog djela neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga te uhapsili dvije osobe iz Sarajeva i Jablanice.

U sklopu navedenih aktivnosti, a na osnovu naredbe Općinskog suda u Konjicu, izvršen je pretres na području Konjica – Boračko jezero, te su tom prilikom slobode lišene dvije osobe iz Sarajeva i Jablanice inicijala S.D. (1982) i A.B. (1987).

Za jednom osobom se traga zbog postojanja osnova sumnje na izvršenje navedenog krivičng djela, kojom prilikom je pronađena opojna droga kanabis.

Uhapšeni su Adis Buturović i Edin Duraković, a u bjekstvu je Željko Jurić, piše Avaz pozivajući se na svoj izvore.

“Navedene osobe se sumnjiče da su na teritoriji HNK, na području grada Konjica, tokom 2023. godine neovlašteno proizvodili opojnu drogu kanabis na način da su na više lokacija uspostavili plantaže na kojima je tokom pretresa i uviđaja pronađeno i zaplijenjeno 160 stabljika opojne droge kanabis, te su tom prilikom pronađeni i drugi predmeti koji potječu ili se dovode u vezu s predmetnim krivičnim djelom”, kazali su iz FUP-a.