Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Pljačka Raiffeisen banke: Troje uhapšenih ostaje u pritvoru, dvoje pušteno na slobudu

Privođenje pljačkaša banke

Povodom prijedloga Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo za određivanje mjere pritvora prema osumnjičenima za pljačku banke Raiffeisen na Ilidži 5. novembra 2015. godine Amelu Sejfoviću, Arifu Hajradinović, Anelu Hajroviću, Nizami Beširović i Harisu Hajroviću, Kantonalni sud u Sarajevu je jučer održao ročište, a o kojem ročištu uopšte nije obavijestio ovo tužilaštvo kao stranku u postupku.

Istovremeno, nakon održanog ročišta, Kantonalni sud u Sarajevu je odlučio da na slobodu pusti osumnjičene Nizamu Beširović i Harisa Hajrovića smatrajući da nisu ispunjeni posebni razlozi koji ukazuju da bi ovo dvoje osumnjičenih ometali istragu puštanjem na slobodu, niti razlozi koji ukazuju da bi se osumnjičeni Haris Hajrović krio ili pobjegao, pa tako ometao krivični postupak.

Naime, Rješenjem Kantonalnog suda u Sarajevu, a koje je ovo tužilaštvo zaprimilo danas, određen je pritvor prema osumnjičenima Sejfović Amelu, kao i prema Hajradinović Arifu i Hajrović Anelu (koji su u trenutku podnošenja prijedloga bili u bjekstvu) iz svih osnova koje propisuje zakon, dok su osumnjičeni Nizama Beširović i Haris Hajrović jučer pušteni na slobodu. Pritvor po ovom rješenju može trajati do 06.12.2015. godine

Na ovakvu odluku Kantonalnog suda u Sarajevu, Kantonalno tužilaštvo u Sarajevu će podnijeti žalbu o kojoj će odlučivati vanraspravno vijeće Kantonalnog suda u Sarajevu.