Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Počelo suđenje ocu, sinu i njegovoj djevojci zbog prodaje heroina

uhicenje

U Kantonalnom sudu u Sarajevu jučer je počelo suđenje ocu Mirhudinu Mehoviću (57) i sinu Alenu (34), kao i njegovoj nevjenčanoj supruzi Ajli Veljan (27), optuženima za raspačavanje heroina u Sarajevu.

Tužiteljica Lejla Hasanbegović navodi kako je ovaj trojac od nepoznatih osoba nabavljao veće količine heroina koji su preprodavali iz svoga stana u općini Novi Grad. Policija je zatekla oko 45 grama heroina, digitalnu vagu s tragovima droge, rokovnik s evidencijom o prodaji, kao i novac koji potječe od prodaje.

Inače, sve troje su i ranije osuđivani, otac i sin Mehović, između ostalog, i zbog poslova s drogom, piše Večernji list BiH.

Tužiteljica je najavila pozivanje većeg broja svjedoka, a priložit će i veću količinu materijalnih dokaza. Za razliku od branitelja dvojice Mehovića, koji jučer nisu iznosili uvodne riječi, Ajlin advokat Jasmir Muratović kazao je kako je njegova branjenica registrirana ovisnica o teškim drogama te da je neosporno da je poznavala drugu dvojicu optuženih, ali da nema nikakvih dokaza da je na bilo koji način sudjelovala u nabavi ili preprodaji droge.