Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

tužilaštvo bih

Podignuta optužnica protiv Avde, skladištio više od 3.000 šteka cigareta

negiranje genocida
sud tuzilastvo bih db

Optuženi Kadribašić se tereti da je počinio krivično djelo nedozvoljeno skladištenje robe iz Krivičnog zakona Bosne i Hercegovine

Tužilac Tužilaštva BiH podigao je optužnicu protiv Abdulaha Kadribašića, zvanog “Avdo“, rođenog 1977. u Tuzli, državljanina Bosne i Hercegovine, kojeg tereti da je nezakonito uskladištio veću količinu cigareta raznih marki i proizvođača i sitno rezanog duhana na koje se plaća porez po poreskom zakonodavstvu BiH, u nenamjensku prostoriju na području Tuzle, koja nije registrovana za tu namjenu u skladu sa zakonom.

Prilikom pretresa, ovlaštena službena lica su pronašla i oduzela ukupno 3.330 šteka cigareta raznih marki i proizvođača, kao i 256,80 kg sitno rezanog duhana, upakovanog u 14 plastičnih vreća, koji nisu bili obilježeni kontrolnim i poreskim markicama na način propisan poreskim zakonodavstvom BiH. Zaplijenjena roba je tržišne vrijednosti od više desetina hiljada KM.

Optuženi je cigarete i duhan prethodno nezakonito nabavio od njemu poznatih lica, u namjeri da tu akciznu robu za koju nije posjedovao dokumentaciju o nabavci i porijeklu dalje prometuje njemu poznatim kupcima u BiH.

Optuženi Kadribašić se tereti da je počinio krivično djelo nedozvoljeno skladištenje robe iz Krivičnog zakona Bosne i Hercegovine.

Optužnica je proslijeđena na potvrđivanje Sudu BiH, saopćeno je iz Tužilaštva BiH.