Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Podignuta optužnica protiv Tomislava Spahovića i Arlisa Nišića

tomislav-spahovic123

Kantonalno tužilaštvo Kantona Sarajevo danas je podiglo i dostavilo Kantonalnom sudu u Sarajevu na potvrđivanje optužnicu protiv Tomislava Spahovića zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio krivično djelo ubistvo i Arlisa Nišića zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio krivično djelo teška tjelesna povreda i krivično djelo nedozvoljeno držanje oružja ili eksplozivnih materija.

Tomislav Spahović se tereti da je 22. aprila u ulici Nusreta Prohića, sarajevsko naselje Buča Potok, počinio krivično djelo ubistvo na način da je ispalio pet hitaca u pravcu vozila u kojem se nalazio A.G., da bi usljed zadobijenih povreda isti i preminuo dan kasnije.

Istom optužnicom Arlis Nišić se tereti za nanošenje teških tjelesnih povreda na štetu H.Š., kao i za nedozvoljeno nabavljanje i držanje oružja.

Kantonalno tužilaštvo Kantona Sarajevo je uz optužnicu predložilo Kantonalnom sudu u Sarajevu produženje mjere pritvora prema osumnjičenom Tomislavu Spahoviću, a iz razloga propisanih članom 146. stav 1. tačka a) ZKP-a FBiH, saopćeno je iz Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo.