Kantonalno tužilaštvo

Podnesen Prijedlog za određivanje pritvora protiv A.V. i A.V. iz Konjica

konjic tw

Iz Tužiteljstva dodaju kako je pritvor osumnjičenima predložen jer postoji bojazan da će ometati kazneni postupak utjecajem na svjedoke događaja, te jer se radi o kaznenom djelu za koje se može izreći kazna zatvora od 10 godina ili teža kazna

Kantonalno tužilaštvo HNK-a podnijelo je Kantonalnom sudu u Mostaru prijedlog za određivanje pritvora osumnjičenima A.V. (1988.) i A.V. (1958.) iz Konjica koji se terete da su 4. jula u Ulici Kolonija u Konjicu vatrenim oružjem nanijeli više ozljeda H.L.

Postoji osnovana sumnja da su osumnjičeni kao supočinitelji u stjecaju počinili kaznena djela Ubistvo u pokušaju i Izazivanje opće opasnosti, dok se za prvoosumnjičenog sumnja i da je kao supočinitelj u stjecaju počinio kazneno djelo Zakona o oružju i streljivu HNK-a, priopćeno je iz Tužilaštva.

Pojavio se snimak: Jedna osoba ranjena u pucnjavi u Konjicu, uhapšeni otac i sin (VIDEO)

“Osumnjičeni se terete da su kao supočinitelji, noću 4. jula ove godine oko 23 sata i 40 minuta u Ulici Kolonija u Konjicu, ispred ulaza u zgradu Pivnice, počinili gore navedena kaznena djela na način da su pucanjem iz vatrenog oružja (pištolja) u smjeru oštećenog H.L. i uz uporabu metalne palice i držalice od sjekire oštećenom nanijeli pet prostrijelnih rana u predjelu obje natkoljenice i lijevoj potkoljenici, dvije ustrijelne rane na desnoj ruci, te ozljede čela i lica, zbog kojih teških tjelesnih ozljeda je oštećeni hitno prevezen u SKB Mostar, gdje je podvrgnut operativnom zahvatu”, navodi se u priopćenju.

Iz Tužiteljstva dodaju kako je pritvor osumnjičenima predložen jer postoji bojazan da će ometati kazneni postupak utjecajem na svjedoke događaja, te jer se radi o kaznenom djelu za koje se može izreći kazna zatvora od 10 godina ili teža kazna.

“Kazneno djelo je posebno teško s obzirom na način izvršenja ili posljedice kaznenog djela, pa bi puštanje na slobodu osumnjičenih rezultiralo stvarnom prijetnjom narušavanja javnog reda”, pojasnili su.

Na kraju su dodali kako Kantonalno tužilaštvo HNK-a i PU Konjic poduzimaju i druge istražne radnje u cilju utvrđivanja svih činjenica i okolnosti pod kojima su počinjena ova kaznena djela.