Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Tragedija na autoputu

Poginula u jezivom sudaru: “Mnogo se radovala životu u Njemačkoj” (FOTO)

Momak-i-djevojka-stradali-u-saobraćajnoj-nesreći-Njemačka

“Mnogo se radovala odlasku u Njemačku, nije bilo normalno koliko je bila sretna prije nego što će krenuti, a kada je otišla zvala me je i dugo bi pričale o njenoj sreći. Imala je momka u Beogradu, i on je otišao u Njemačku bez najave, da je iznenadi”

Bila je dobra drugarica, uvijek spremna da pomogne. Uvijek se smijala i bila je puna života… Ovako o tragično nastradaloj Anđeli Mančić (19) iz okoline Leskovca pričaju njeni prijatelji iz djetinjstva. Nesretna djevojka poginula je u stravičnoj saobraćajnoj nesreći koja se dogodila u Njemačkoj. Preminula je na putu do bolnice. Njen momak, Miloš S. (20) iz Beograda i njen ujak Zoran Disić (41) stradali su na licu mjesta. Ljekari se još bore za život Anđelinog brata Darka (14) i oca Mileta Mančića (46).

Kako su prenjeli njemački mediji, tragedija se dogodila kada je vozač „forda fieste“, u kome su se nalazili poginuli Srbi, udario u znak stop, a potom se odbio i udario u automobil marke „golf“, i odbacio ga na „peugeot“. Za volanom „forda“ je bio otac nastradale djevojke.

Prijatelji nastradale Anđele kažu za Jugmediju da su s njom često odlazili u kanjon Vučjanke prije nego što je otišla u Beograd, pa u Njemačku.

– Bila je lijepa, pametna djevojka koja je držala do sebe – kažu.

U njenom porodičnom domu u Brzi zavladala je tuka. Sestra blizankinja Anđelinog oca, Mileta, Milka Stamenić, kaže da još ne zna ni gdje su se njeni najbliži kobnog dana uputili.

– Sada se molim za život mog milog Darka da preživi, da im bar jedno dijete ostane.

Kaže da je pred Darkom velika i složena operacija, a da je Mile u stabilnom stanju. Milka i Mile su sa majkom Jovankom živjeli u Njemačkoj do šestog razreda osnovne škole. Vratili su se u Brzu jer je majku vukla nostalgija, podigli su i uredili prostranu kuću, domaćinstvo za uzor, do koga se stiže usponom po uskom neasfaltiranom putu. U toj kući već dvije godine niko ne živi pa je obrasla u travu i šiblje.

– Kada nam je majka umrla, brat je pokušavao da u Vučju i Leskovcu nađe bilo kakav posao. Trebalo je djecu hraniti i školovati, trebalo je živjeti od nečega, a posla nigdje. Razočarao se pa je prije dvije godine pokupio suprugu i Darka i otišao u Njemačku. Iskoristio je to što je imao njemački pasoš. Nešto kasnije pridružio im se i snahin brat od strica, a Anđela je ostala da završi Tehničku školu “Rade Metalac” u Leskovcu na multimedijalnom smijeru. Međutim, kako nije mogla sama da živi u velikoj kući, otišla je kod bake, majčine majke u Beograd i tamo diplomirala ovog proljeća – priča Milka za Jugmediu.

Čim je uzela diplomu, Anđela je kupila avionsku kartu i tačno prije mjesec dana otišla kod roditelja i brata.

– Mnogo se radovala odlasku u Njemačku, nije bilo normalno koliko je bila sretna prije nego što će krenuti, a kada je otišla zvala me je i dugo bi pričale o njenoj sreći. Imala je momka u Beogradu, i on je otišao u Njemačku bez najave, da je iznenadi – priča tetka.

Miloš je nekoliko dana prije tragedije otišao u Njemačku kako bi proveo neko vrijeme sa svojom djevojkom. Nažalost nastradali su u jezivom sudaru.

Milka kaže da će Anđela i njen mladić biti sahranjeni u Beogradu, u istoj grobnici, a Zoran Disić u svom selu, koji se nije ženio i koji je, kako je pričao Milki, vjerovao da za njega počinje nova era u životu odlaskom u “obećanu zemlju.”