Tragedija kod ČElinca

Poginuli pred sestrama: Ovo su mladići koji su sinoć s autom sletjeli u rijeku (FOTO)

stradali mladici

Oni što je posebno užasavajuće jeste da su mladići preminuli pred očima njihovih sestara

U teškoj saobraćajnoj nesreći u mjestu Stara Dubrava kod Čelinca u 2:15 sati život su izgubili rođaci Dragan (28) i Nemanja Janković (22).

Dragan je vozio Audi 4, a Nemanja je bio na mjestu suvozača. Vozilom su sletjeli u rijeku Ukrinu 800 metra od kuće.

U Ukrinama danas vlada neizmjerna tuga. Inače, Nemanja je danas trebao proslaviti 22. rođendan.

Foto: Goran Šurlan/RAS Srbija/Srpskainfo

Oni što je posebno užasavajuće jeste da su mladići preminuli pred očima njihovih sestara.

Prema riječima njihovih prijatelja obojica mladića rade u Sloveniji i za vikend su došli kući na odmor, javlja Srpskainfo.

Foto: Goran Šurlan/RAS Srbija/Srpskainfo

– Sinoć, su bili na turniru i oko dva časa poslije ponoći krenuli su kući. Njih dvojica su bili sami u autu, a u vozilu iza njih išle su sestre od obojice momaka – kaže jedan od poznanika nesretnih mladića.

Dodaje da dolaskom u blizinu mosta u Staroj Dubravi da je Dragan izgubio kontrolu nad vozilom i prvo udario u ogradu na početku mosta.

Foto: Goran Šurlan/RAS Srbija/Srpskainfo

– Vozilo se zatim snažno odbilo i odvalilo ogradu mosta i palo prvo na kamen, a zatim u rijeku. Jedan od prolaznika je odmah skočio u rijeku i uspio je izvući Dejana iz vozila, ali mu je on preminuo na rukama. Nemanja je ostao zaglavljen u vozilu i nisu mu mogli pomoći – ističe sagovornik Srpskainfo.

Na mjestu gdje se desila nesreća još uvijek je zaustavljen saobraćaj i traje uviđaj, a tužilac je naredio obdukciju tijela nastradalih mladića.

Ovim teškim saobraćajnim nesrećama nastavljen je crni niz stradalih na cestama RS tokom ljetnih mjeseci.

U julu ove godine smrtno je stradalo 16 lica, a najčešći uzrok ovih saobraćajnih nezgoda bila je neprilagođena brzina. Također, u augustu prošle godine, u saobraćajnim nesrećama smrtno je stradalo 25 osoba.