Ugašena dva života

Poginuli učenica i fudbaler: Detalji stravične nesreće koja je potresla BiH

emina-pehadžić-i-abderahman-sabri

Iz bihaćke bolnice naveli su kako su svi napori ljekara da joj spasu život bili neuspješni

Uzrok smrti Emine Pehadžić (15) su teške povrede unutrašnjih organa, praćene krvarenjem. Na mjestu nesreće poginuo mladi fudbaler iz Egipta Abdelrahman Sabri

Od težine povreda zadobijenih u ponedjeljak u saobraćajnoj nesreći na magistralnom putu Sanski Most – Ključ u blizini sela Krasulje, prekjuče je u Kantonalnoj bolnici u Bihaću preminula Emina Pehadžić (15) iz Sanskog Mosta. Djevojčica je pohađala osmi razred Osnovne škole “Peti oktobar”.

Iz bihaćke bolnice naveli su kako su svi napori ljekara da joj spasu život bili neuspješni i pored nekoliko operacija kojima je bila podvrgnuta te da su uzrok njene smrti teške povrede unutrašnjih organa, praćene krvarenjem.

Na mjestu nesreće poginuo je Abdelrahman Sabri (21), fudbaler iz Egipta, u čijem je vozilu bila nesrećna maloljetnica, a povrijeđen je i 58-godišnji muškarac.

Do nesreće je došlo nakon što je “fiat punto”, u kojem su se nalazili mladić i maloljetnica, zbog neprilagođene brzine uslovima i stanju puta, prešao u suprotnu traku i direktno se sudario s drugim automobilom, koji mu je dolazio u susret.

Učenici i radnici Osnovne škole “Peti oktobar” oprostili su se od nastradale djevojčice emotivnom porukom.

– Utihnula je dječja graja, zamijenile su je nezaustavljive suze i očajni jecaji. U srcima našim nemjerljiva je bol zbog izgubljenog mladog života, zbog prazne stolice koja će nas podsjećati na jednu tihu, lijepu djevojčicu, djevojčicu koja se mijenjala, a opet ostajala ista. Emina naša, živjećeš vječno u sjećanjima svojih drugova, svih učenika i radnika škole – navodi se u poruci.

Ugašena mladost

Sabri je bivši igrač Fudbalskog kluba Ključ, jer je imao amaterski ugovor, koji mu je istekao 1. jula 2018. godine. Nastradali Sabri živio je u Velčevu kod Ključa, odakle je porijeklom njegova majka.

U Fudbalskom klubu Podgrmeč iz Sanskog Mosta naveli su kako im se nastradali, koji je imao i državljanstvo BiH, javio sa željom da trenira i da su planirali da provjere njegove fudbalske kvalitete i eventualno ga uvrste u roster, piše Dnevni avaz.