Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

osumnjičeni su uhapšeni

Pogledajte kako su tri maskirana lica zapalili kladionicu u Gornjem Vakufu

paljenje kladionice

Na snimku se vide tri maskirane osobe koje razbijaju staklo, a zatim ubacuju i zapaljeni Molotovljev koktel

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova Srednjobosanskog kantona uhapsili su tri osobe iz Travnika. Uhapšeni su lišeni slobode zbog sumnje da su noćas u Gornjem Vakufu bacili molotovljeve koktele na sedam sportskih kladionica.

– Istraga traje pa ne možemo davati više detalja, osim da se i dalje poduzimaju intenzivne mjere na rasvjetljavanju ovog događaja i pronalasku počinitelja – kazao je glasnogovornik MUP-a Srednjobosanskog kantona (SBK) Hasan Hodžić.

Posjećamo, nepoznate osobe su u noći sa četvrtka na petak bacile zapaljive naprave – molotovljeve koktele u sedam kladionica, četiri “Sportplus” i tri “Sportplus Win”, te počinile veliku materijalnu štetu.

Iz Ministarstva unutrašnjih poslova SBK je saopćeno da je oko 2.40 sati iza ponoći u PS Gornji Vakuf – Uskoplje, prijavljeno da su od strane nepoznatih osoba na području Gornjeg Vakufa/Uskoplja u sedam objekata u kojima se nalaze sportske kladionice, bačene zapaljive tečnosti koje su izazvale vatru, usljed čega je na objektima pričinjena materijalna šteta.

“Slobodna Bosna” je objavila snimak s nadzorne kamere u jednoj od kladionica u Gornjem Vakufu/Uskoplju. Na snimku se vide tri maskirane osobe koje razbijaju staklo, a zatim ubacuju i zapaljeni Molotovljev koktel.