Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Pogledajte snimak hapšenja osumnjičenog za ubistvo Senida Kulačića

hapsenje

Općinski sud u Zenici prihvatio je prijedlog Kantonalnog tužiteljstva Zeničko-dobojskog kantona za određivanje višednevnog pritvora protiv osumnjičenih K.K. i T.A. zbog osnovane sumnje da su počinili krivično djelo pomoć učinitelju poslije učinjenja krivičnog djela.

Za ove osobe postoji osnovana sumnja da su sudjelovali u dešavanjima u vezi sa slučajem ubistva Senida Kulačića.

– Preliminarni rezultati obdukcije pokazali su da je smrt osobe inicijala S.K. neposredno nastala usljed iskrvavljenja, a više informacija ćemo imati nakon što Kantonalnom tužiteljstvu bude dostavljen nalaz i mišljenje vještaka sudske medicine – rekla je Feni stručna saradnica za odnose s javnošću Kantonalnog tužiteljstva ZDK-a Mirna Poljac.

Sinoć je zenička policija pronašla i uhapsila osumnjičenu osobu J.D. za kojim se tragalo zbog osnova sumnje da je sudjelovala u ranjavanju Senida Kulačića, a istražni policijski tim traga za još jednom osobom koja je također sudjelovala u tragičnim dešavanjima od 7. marta.

Kako smo jutros objavili radi se o Jasenku Drniću, a zenička policija je ustupila medijima snimak njegovog hapšenja koje se odigralo nedaleko od stana u kojem živi u ulici Prve zeničke brigade.

Zbog povezanosti sa ovim slučajem, u pritvoru se od ponedjeljka naveče nalaze Kemal Kadrić i Aldin Tufekčić.

U srijedu kasno poslijepodne u KB Zenica obavljena obdukcija leša Senida Kulačića. On je podlegao usljed obilnog krvarenja, nakon što mu je oštri predmet presjekao arteriju u gornjem dijelu desne natkoljenice.