Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Ogromna šteta

Pogon gradili 25 godina: Bh. preduzeće potpuno uništeno u požaru

Нови Град – предузеће “Браћа Стјепа

Lukač je rekao da je u požaru, koji je izbio sinoć, potpuno uništen pogon koji je građen 25 godina

Zamjenik načelnika opštine Novi Grad /Bosanski Novi Bojan Lukač rekao je da je požar u proizvodnom pogonu drvoprerađivačkog preduzeća “Braća Stjepanović” u Radomirovcu kod Novog Grada/Bosanskog Novog načinio ogromnu štetu, te da će lokalna uprava pomoći u skladu sa mogućnostima.

Lukač je rekao da je u požaru, koji je izbio sinoć, potpuno uništen pogon koji je građen 25 godina.

“Šteta za preduzeće je ogromna i za sada je rano govoriti, ali sigurno iznosi više od milion KM. Osim toga, u ovom pogonu u direktnoj proizvodnji zaposleno je više od 30 radnika”, rekao je Lukač nakon što je delegacija opštine Novi Grad/Bosanski Novi posjetila preduzeće.

On je rekao da su, osim proizvodnog pogona i mašina, u požaru uništeni i kontigenti robe za inostranog kupca.

Zamjenik starješine Teritorijalne vatrogasne jedinice Novi Grad/Bosanski Novi Aziz Crnkić rekao je da su vatrogasci još na terenu i da će sanacija potrajati vjerovatno do 16.00 časova, te da su protivpožarni inspektori počeli uviđaj.

Teritorijalna vatrogasna jedinica Novi Grad/Bosanski Novi je dojavu o požaru dobila sinoć u 22.25 sati, a tokom noći na terenu je bilo 12 vatrogasaca i tri vatrogasna vozila, te da su im se priključile i kolege iz Prijedora.

Vatrogasci su jutros uspjeli lokalizovati požar u kojem je uništen proizvodni pogon, sušara i prateći objekti, a na stambenom objektu požar je zahvatio krovište.