Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

oglasila se policija

Pojavila se snimka nesreće u Sarajevu u kojoj je teško ozlijeđena trudnica

snimak nesrece
FOTO: Screenshot

U ovoj saobraćajnoj nezgodi teške tjelesne povrede zadobila je pješakinja A.H., kojoj je ljekarska pomoć ukazana na Klinici za ortopediju i traumatologiju UKC Sarajevo, gdje je zadržana na daljem liječenju

Teška saobraćajna nesreća desila se sinoć u sarajevskom naselju Sokolje, kada je automobilom udarena trudna pješakinja.

O ovoj nesreći su se oglasili iz MUP-a KS.

– Dana 23.05.2024.godine u 20:00 sati na raskrsnici ulica Numan-paše Ćuprilića i Numan-paše Ćuprilića čikma, općina Novi Grad, dogodila se saobraćajna nezgoda. Tom prilikom došlo je do sudara putničkog motornog vozila „VW Touareg“, kojim je upravljao K.H. (1997.) i teretnog motornog vozila „Peugeot Boxer“, kojim je upravljao I.Z. (1957.), obojica iz Sarajeva. 

Teško ozlijeđena trudnica A. H. iz Sarajeva

Zbog siline udara putničko motorno vozilo „VW Touareg“ je skrenulo van kolovoza na trotoar i tom prilikom udarilo i oborilo na kolovoz pješaka A.H. (1995.) iz Sarajeva.

U ovoj saobraćajnoj nezgodi teške tjelesne povrede zadobila je pješakinja A.H., kojoj je ljekarska pomoć ukazana na Klinici za ortopediju i traumatologiju UKC Sarajevo, gdje je zadržana na daljem liječenju. 

Obaviješten dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, a uviđaj na mjestu događaja obavili pripadnici Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo, uz angažman sudskih vještaka saobraćajne i mašinske struke. Svi učesnici ove nezgode su alkotestirani, gdje kod pješakinje A.H. i vozača K.H. nijie bilo reakcije na alkohol, dok je kod vozača I.Z. utvrđeno prisustvo od 1.44 promila alkohola u organizmu.

Istog dana, nakon završenih uviđajnih radnji, u 23:50 sati policijski službenici Odjeljenja za saobraćajne istrage Uprave policije MUP-a KS su lišili su slobode I.Z. vozača teretnog motornog vozila „Peugeot Boxer“. Osumnjičeni je predat u Prostorije za zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo, a policijski službenici nastavljaju rad na dokumentovanju navedene saobraćajne nezgode – naveli su iz MUP-a KS.