Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

džemat Polje

Pokušaj pljačke džamije u Bosanskoj Dubici, načelnik Reljić odmah se oglasio

dzemat polje

Uviđaj je izvršila lokalna policija, čijom reakcijom su u Medžlisu Islamske zajednice Bosanska Dubica zadovoljni

Nepoznati počinilac ili više njih, u noći sa subote na nedjelju, kamenom je razbio prozor na džamiji u džematu Polje u Bosanskoj Dubici, ušao u prostoriju za molitvu i pričinio značajnu štetu.

Uviđaj je izvršila lokalna policija, čijom reakcijom su u Medžlisu Islamske zajednice Bosanska Dubica zadovoljni, javila je MINA.

– Očekujemo od istražnih organa pronalazak počinilaca. Po našoj procjeni upad u džamiju je imao za cilj koristoljublje. Zadovoljni smo reakcijom načelnika Radenka Reljića, koji je osudio ovaj čin, te obećao pomoć u sanaciji nastale štete – izjavio je za MINA-u Safet ef. Beganović, glavni imam Medžlisa Islamske zajednice Bosanska Dubica.

“Policija preduzima radnje na utvrđivanju svih okolnosti prijave da je na džamiji u Kozarskoj Dubici razbijen prozor i radi na identifikaciji počinioca krivičnog djela”, potvrdila je Srni portparol Policijske uprave Prijedor Vesna Pačariz.

Ona je navela da je Policijskoj stanici Kozarska Dubica jutros prijavljeno da je na Islam džamiji razbijen prozor.

“Policijski službenici izvršili su uviđaj i preduzeli radnje na utvrđivanju svih okolnosti ove prijave, kao i identifikaciji počinioca krivičnog djela”, rekla je Pačarizova.