poznati identiteti

Pokušaj ubistva u Mostaru: Kod Carinskog mosta ranjena jedna osoba (FOTO)

PucnjavaKrvCM

U službenom policijskom izvještaju stoji kako je u PS Mostar prijavljeno da je u Ulici kardinala Stepinca ranjena jedna osoba iz pištolja.

U pucnjavi koja se sinoć pola sata poslije ponoći dogodila u blizini Carinskog mosta u Mostaru ranjen je Mario M. (1978).

Prema prvim informacijama, njega je iz pištolja ranio Mili K (1970).

U službenom policijskom izvještaju stoji kako je u PS Mostar prijavljeno da je u Ulici kardinala Stepinca ranjena jedna osoba iz pištolja.

Odmah nakon dojave o pucnjavi, mostarski policajci došli su na lice mjesta i uhapsili Milija K., dok je Mario M. vozilom Hitne pomoći prevezen u Sveučilišnu kliničku bolnicu (SKB) Mostar, gdje je podvrgnut operativnom zahvatu. Prema nezvaničnim informacija, ranjeni je u stabilnom stanju.

Foto: Bljesak.info

“Patrola policije je na licu mjesta zatekla M.M. (1978.) iz Mostara kako leži s tri prostrijelne rane. Ozlijeđeni je vozilom Hitne medicinske pomoći prevezen na CUM. Pored ozlijeđenog na licu mjesta zatečen je M.K. (1970.) iz Mostara koji je u ruci držao pištolj. Isti je razoružan i lišen slobode. Nad M.K. je urađen liječnički pregled (trijaža) nakon čega je smješten u prostorije za zadržavanje. Uviđaj je urađen od strane policijskih službenika Sektora krim. policije MUP-a HNK i dežurnog kantonalnog tužitelja”, naveo je MUP HNK-a.

Foto: Bljesak.info

Iz Tužilaštva HNK kratko nam je rečeno da su u toku daljnje istražne radnje te da će slučaj, najvjerovatnije, biti okvalificiran kao ubistvo u pokušaju.