Crna hronika

akcija sipa-e

Pokušao da preveze više od 80 kilograma droge iz BiH u Austriju, uhapšen je

03/11/2021
FOTO: Ilustracija

Droga je otkrivena carinskom kontrolom na graničnom prelazu “Gruškovje” u Sloveniji preko čije teritorije je uhapšena osoba i planirala da drogu dostavi u Austriju

Pripadnici Agencije za istrage i zaštitu SIPA BiH uhapsili su danas jednu osobu zbog sumnje da je iz BiH u Austriju pokušala da preveze 81,16 kilograma marihuane.

Uhapšena osoba je sprovedena u prostorije SIPA-e, a nakon kriminalističke obrade biće predata Tužilaštvu BiH, saopšteno je iz SIPA-e.

Prilikom pretresa, koji su u okviru akcije “Alfa”, vršeni na četiri lokacije na području Foče i Kiseljaka, oduzet je mobilni telefon sa karticom.

U saopštenju se navodi da je osoba koja je danas uhapšena u prethodnom periodu, s ciljem pribavljanja protivpravne imovinske koristi, marihuanu pokušala da preveze skrivenu na teretnom vozilu koje je u vlasništvu organizatora grupe za organizovani kriminal.

Droga je otkrivena carinskom kontrolom na graničnom prelazu “Gruškovje” u Sloveniji preko čije teritorije je uhapšena osoba i planirala da drogu dostavi u Austriju.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.