Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Policajac Zijad koji je pucao na mladiće saznao kaznu

hapsnje brcko
Foto: Ilustracija

Komandant Sudske policije Brčko distrikta donio je rješenje o suspenziji sudskog policajca Zijada Smajića koji se sumnjiči da je prije tri dana, izvan dužnosti, u naseljenom mjestu Gornja Skakava pucanjem iz vatrenog oružja počinio kazneno djelo izazivanja opće opasnosti.

Rješenje je doneseno nakon što je Pravosudna komisija Brčko distrikta dobila informaciju od Tužiteljstva da je protiv njega pokrenut kazneni postupak, izvijestili su u srijedu iz te komisije.

Suspenzija će trajati do okončanja kaznenog postupka, stoji u izvještaju.

Podsjetimo, četrdesetšestogodišnji sudski policajac Zijad Smajić iz Brčkog osumnjičen je da je u ponedjeljak popodne iz pištolja zapucao prema grupi mladih izletnika koji su došli na njegov plac u brčansko selo Gornja Skakava.

On je mladiće, njih osmoricu, primijetio na svom posjedu. Prema dosadašnjoj istrazi, zatražio je od njih da napuste plac te ispucao dva metka, i to u vazduh i zemlju, tvrdi izbor blizak istrazi.

Kako dodaje, mladići su potom sjeli u dva vozila, kojim su prethodno došli, ali su im na placu ostale lične stvari.

“Zatim se jedno vozilo zaustavilo, a Smajić je, po dosadašnjoj istrazi, potrčao ka njemu i ponovo ispalio nekoliko metaka u zemlju ali u pravcu automobila u kojem su bili mladići”, pojašnjava izvor.

U ovom incidentu nije bilo povrijeđenih.

Policajac Zijad pucao na osmoricu mladića koji su došli na njegov plac