Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Policajci koji su odbjegli iz BiH u Srbiji – zaštitari

danko kajganic potjernica (1)
FOTO: Arhiva
Danko Kajganić: Lice s potjernice

Prema svemu sudeći, i oni su državljanstvo Srbije dobili prije pravomoćnosti presude u BiH, a za to im nije ni bila potrebna bilo kakva potvrda o nekažnjavanju ili slično

Nakon što je u Srbiju odbjegla bivša misica fotogeničnosti BiH Slobodanka Tošić, koja je na taj način u BiH izbjegla izdržavanje kazne zatvora od dvije i pol godine zbog sudjelovanja u pokušaju ubojstva, pojavila se i informacija da su također odbjegli sudski policajci iz RS-a,

Danko Kajganić i Vinko Knežević, za kojima već mjesecima tragaju MUP RS-a i Interpol, pronašli spas u susjednoj državi. Naime, uprkos međunarodnoj potjernici, neometano rade kao osiguranje u noćnim klubovima na relaciji Beograd – Novi Sad.

Prema svemu sudeći, i oni su državljanstvo Srbije dobili prije pravomoćnosti presude u BiH, a za to im nije ni bila potrebna bilo kakva potvrda o nekažnjavanju ili slično.

Iako su BiH i Srbija još 2010. potpisale sporazum o izvršenju pravomoćnih sudskih presuda, to očigledno ne predstavlja problem bjeguncima da izbjegavaju zatvor.

Podsjetimo, Vrhovni sud RS-a još je u junu 2014. pravomoćno osudio Kajganića i Kneževića na po tri godine zatvora zbog iznude 75.000 maraka od Banjalučanke R. S. i njezine porodice.

Njih su ih dvojica u to vrijeme, 2013. godine, gotovo svakodnevno “obilazila” u vozilu Sudske policije RS-a, a za iznudu su s njima osuđeni i Andrija Čivčić, domar u banjalučkoj Osnovnoj školi “Sveti Sava”, i već od ranije inspektorima poznati Đorđe Ćulum, njihov sugrađanin, i to na dvije, odnosno tri godine zatvora.

Naime, oni su posudili 29.000 KM izvjesnom Jovici Perkiću, s mjesečnom kamatom od 15 do 20 posto, a jamac za vraćanje novca bio je njegov prijatelj S. S. Kako do Perkića nisu mogli doći, zelenaši vrbuju S. S. i na ime kamata prijetnjama iznuđuju 75.000 KM. Iako su osuđeni bili obvezni solidarno vratiti novac, žrtvama zelenaša još nije vraćena ni marka.