Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

bosanska dubica

Policajcima ponudio 3.000 eura mita

euri – euro – Dusko Jaramaz Pixsell

O svemu je obaviješten dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Prijedor kojem će po komletiranju predmeta protiv G.J. biti dostavljen izvještaj za počinjena krivična djela

Goran J. iz Bosanske/Kozarske Dubice osumnjičen je da je policijskim službenicima koji su pretresali kuću i pronašli oružje kod njegovog brata ponudio 3.000 eura mita, javljaju Nezavisne novine.

Kako je saopšteno iz Policijske uprave Prijedor, policija iz Bosanske/Kozarske Dubice izvršila je kriminalističku obradu Gorana J. zbog postojanja osnova sumnje da je počinilo krivična djelo davanje mita i nedozvoljena proizvodnja i promet oružja ili eksplozivnih materija.

“Preduzimajući mjere i radnje prema licu D.J. iz Bosanske/Kozarske Dubice u okviru akcije Kalibar dana 13.8.2022. godine, prilikom radnje pretresa porodične kuće tokom kojeg je pronađena veća količina oružja i municije, osumnjičeni G.J. iz Kozarske Dubice policijskim službenicima ponudio je novčani iznos od 3.000 eura da u zamjenu za novac ne izvrše službenu radnju koju su bili dužni izvršiti”, navodi se u saopštenju.

O svemu je obaviješten dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Prijedor kojem će po komletiranju predmeta protiv G.J. biti dostavljen izvještaj za počinjena krivična djela.