Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Policija kod Sarajlije pronašla 14 paketića spida

spid droga

Policija je u četvrtak kod Sarajlije S.J. (1979.) pronašla 14 paketića s materijom koja asocira na spid. Zbog toga je uhapšen i predat u Odsjek za zadržavanje uhapšenih osoba pri Ministarstvu unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo (MUPKS).

Policijski službenici nastavljaju rad na rasvjetljavanju i dokumentovanju kriminalnih aktivnosti te osobe.

Pronalazak droge

Policijski službenici u četvrtak su uhapsili Ž.M. (1987.) iz Sarajeva koji je kod sebe imao dva paketića čiji sadržaj podsjeća na marihuanu.

O tome je obaviješteno Tužilaštvo KS-a, a Ž.M. je predat u Odsjek za zadržavanje uhapšenih osoba pri MUPKS-u.

Opljačkan “Konzum”

Dvije nepoznate osobe u četvrtak su u poslijepodnevnim satima opljačkale prodavnicu ”Konzum” u ulici Džemala Bijedića, općina Novo Sarajevo. Uz prijetnju pištoljem oteli su određenu sumu novca.

O tome je obaviješteno Tužilaštvo KS-a, a policija radi na rasvjetljavanju krivičnog djela.

Stanje u saobraćaju

Na području KS-a u protekla 24 sata zabilježeno je 15 saobraćajnih nesreća, od toga 14 s materijalnom štetom i jedna s jednom lakše povrijeđenom osobom.

Zbog upravljanja motornim vozilom pod djejstvom alkohola iz saobraćaja su isključena četiri vozača. Isključene su i tri osobe zbog upravljanja motornim vozilom bez položenog vozačkog ispita, dva motorna vozila zbog isteka važnosti saobraćanje dozvole i tri neregistrovana motorna vozila, saopćeno je iz MUP-a Kantona Sarajevo.