Crna hronika

MUP ZDK

Policija na planini Lisac pronašla ukradeno vozilo

17/07/2020
Ilustracija

Radi se o drugoj uspješnoj koordiniranoj policijskoj akciji izvedenoj na području Zeničko-dobojskog kantona, koja je nakon brze i efikasne reakcije policijskih timova rezultirala pronalaženjem otuđenog vozila

Na planini Lisac, danas oko 1a sati, u neposrednoj blizini releja, združenom policijskom akcijom pripadnika Specijalne policijske jedinice Uprave policije Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona, Policijske uprave I u Zenici i pripadnika Ministarstva unutrašnjih poslova Srednjobosanskog kantona, pronađeno je putničko motorno vozilo “Golf 3”, vlasništvo H.N., koje je otuđeno tokom protekle noći u ulici Tetovska, Grad Zenica.

Iz Ministarstva unutrašnjih poslova Zenica saopćeno je da su odmah nakon zaprimljene prijave o otuđenju ovog vozila, o tome upoznate susjedne policijske agencije, kao i sve policijske stanice na području iz nadležnosti Uprave policije Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona, radi pronalaska otuđenog vozila, kao i pronalaska izvršioca ovog krivičnog djela.

-Koordinacijom policijskih patrola i razmjenom informacija, od Ministarstva unutrašnjih poslova Srednjobosanskog kantona potvrđeno je da je otuđeno vozilo uočeno na navedenom području, u kojem su se nalazile dvije osobe. Nakon što je organizovana združena policijska potjera, sporno vozilo je napustilo područje Srednjobosanskog kantona i bježeći se uputilo u pravcu Zenice, tačnije planine Lisac, gdje je i pronađeno. Policijski timovi nastavili su potragu i pretragu navedenog lokaliteta s ciljem pronalaska i lišenja slobode osoba koje su se dale u bjekstvo – saopćeno je.

Inače, radi se o drugoj uspješnoj koordiniranoj policijskoj akciji izvedenoj na području Zeničko-dobojskog kantona, koja je nakon brze i efikasne reakcije policijskih timova rezultirala pronalaženjem otuđenog vozila, saopćeno je.

Komentari

Autor: Fena

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.