Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

trostruko ubistvo

Policija nije mogla ući odmah u stan: Šta je motiv svirepog zločina u Tuzli?

tuzla samoubistvo
Foto: Tuzlalive.ba

Prema nezvaničnim saznanjima, tijela su u stanu otkrivena nakon što se žena nije pojavila na poslu, a dijete u školi

Još uvijek traju vještačenja i istraga u predmetu trostrukog ubistva žene (34) i dvoje djece od devet i dvije godine u tuzlanskom naselju Slatina, kao i samoubistva muškarca za kojeg se sumnja da je počinio ova svirepa ubistva.

Kako javlja N1, potvrđeno je da je u stanu pronađeno oružje te sjekira te da postoje indicija da je njome počinjeno ovo stravično trostruko ubistvo.

Užasan prizor

Policija nije odmah ušla u njihov stan nakon što je Mujaga Čičkušić izvršio samoubistvo jer su imali problema s njegovom identifikacijom. On je radio u Njemačkoj i vratio se prije nekoliko dana.

amela cickusic
Foto: Facebook
Amela Čičkušić

Jutro nakon što se majka i djeca nisu javljala, odnosno nisu pojavili na poslu i u školi, alarmirana je policija koja je ušla u stan i zatekla užasavajući prizor.

Amela Čičkušić radila je kao medicinska sestra u UKC Tuzla i bila je omiljena među kolegama i pacijentima koji su se emotivno oprostili od nje.

Mujaga Čičkušić bio je medicinski tehničar. Motiv ovog svirepog zločina se utvrđuje.

Prema rezultatima dosadašnje istrage, on je ubio suprugu i djecu, te napustio stan u kojem su živjeli i otišao u susdjedni ulaz odakle se bacio sa 14. sprata.

Foto: Društvene mreže
Mukaga i Amela Čičkušić

Tužilaštvo TK je naložilo obdukciju i DNK analizu kako bi se utvrdili detalji zločina.

Omiljena na UKC-u

Amela Čičkušić koju je zajedno s dvoje maloljetne djece usmrtio suprug, bila je jedna od omiljenih medicinskih sestara UKC Tuzla među kolegama i pacijentima. Svi uposlenici UKC Tuzla, građani Tuzle, ali i cijela Bosna i Hercegovina i regija su u šoku nakon stravičnog zločina.

Ameline kolegice opraštaju se od nje putem društvenih mreža. Za nju su imali samo riječi hvale i zahvalnost za sve učinjeno, posebno u teškim trenucima korone.

“Tuzla, UKC i svi koji su te poznavali izgubili su mnogo, beskrajno mnogo… Rijetke su situacije u kojima meni nedostaju riječi. Jako sam tužna i makar ovako želim da ti odam počast.. Neka ostane zapisano da si bila jedna čestita, vrijedna, ozbiljna, pouzdana, humana osoba i savršena medicinska sestra… Jedna od najboljih koje poznajem… Kovid je pokazao prava lica mnogih od nas. Ja ću te pamtiti po žustrom koraku i bistrim, pametnim, predivnim crnim očima. Nikada ništa nije ostalo nezavršeno. Nikada me nisi iznevjerila, ni mene, ni pacijente. Možda nikada nisi dobila formalnu zahvalnicu, ali hvala ti! Hvala ti u moje ime i ime mnogih života koje smo u teškim danima branili zajedno”, navela je uposlenica UKC Tuzla.