Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

mupks

Policija o automobilu u kojem su pobjegle ubice Harrisa u Sarajevu

Foto: Fena/Društvene mreže
Ubijeni Harris Österdahl

Obračuni osoba iz krim-miljea na ulicama glavnog grada BiH doveli su do povećanog straha kod stanovnika Kantona Sarajevo

Automobil kojim su ubice Harrisa Österdahla pobjegle iz stambenog kompleksa Bulevar na Stupu iznajmljen je u jednoj rent-a-car agenciji sa područja Kantona Sarajevo, potvrdila je za Klix.ba glasnogovornica MUP-a KS Mersiha Novalić.

Kazala je da je na osnovu naredbe Kantonalnog suda u Sarajevu izvršen pretres stana na području Ilidže koji je Harris Österdahl koristio za vrijeme boravka u Sarajevu.

“Operativnim radom policijski službenici su došli do saznanja da se u vezu s izvršenjem ovog krivičnog djela može dovesti muškarac H.O.P. On je rođen 1997. godine u Švedskoj. On je u saradnji sa Policijskom upravom Istočno Sarajevo sinoć uhapšen na području Istočnog Sarajeva. Pronađen je i oduzet automobil nad kojim se vrši kriminalistička obrada”, rekla nam je Novalić.

Danas su u saradnji sa MUP-om RS uhapšena još dva muškarca na području Istočnog Sarajeva inicijala od kojih je jedan 19-godišnjak rođen u Švedskoj, a drugom se identitet utvrđuje jer kod sebe nije imao dokumenta.

“Ostvarena je saradnja sa OSA-om, MUP-om RS, Graničnom policijom BiH, EUROPOL-om i policijskom agencijom u Švedskoj”” dodala je Novalić.

Ubijeni Österdahl je 2017. godine osuđen na četiri godine zatvora jer je bio organizator u lancu prodaje droge.

Obračuni osoba iz krim-miljea na ulicama glavnog grada BiH doveli su do povećanog straha kod stanovnika Kantona Sarajevo.