Crna hronika

tragedija kod posušja

Policija obavila uviđaj: Prozor bio otvoren, agregat je radio kada su ušli istražitelji

02/01/2021

Iz MUP-a preciziraju da je policija 1. januara u 10.05 sati zaprimila prijavu da je u vikend kući koja se nalazi u mjestu Tribistovo, općina Posušje, smrtno stradalo osam osoba

Uviđajem je utvrđeno da je osmoro mladih iz Posušja stradalo u novogodišnjoj noći u mjestu Tribistovo najvjerovatije usljed gušenja, saopšteno je iz MUP-a Zapadno-hercegovačkog kantona.

“Po nalogu dežurnog županijskog tužitelja u Širokom Brijegu tijela stradalih su prevezena na Odjeljenje patologije Univerzitetske kliničke bolnice Mostar, gdje će biti izvršena obdukcija, nakon koje će, a eventualno i drugih potrebnih vještačenja, biti poznat uzrok smrti”, navedeno je u saopštenju.

Iz MUP-a preciziraju da je policija 1. januara u 10.05 sati zaprimila prijavu da je u vikend kući koja se nalazi u mjestu Tribistovo, općina Posušje, smrtno stradalo osam osoba.

“Na mjesto događaja izašli su radnici Doma zdravlja Posušje i policijski službenici PU Posušje koji su zajedno sa dežurnim županijskim tužiocem na mjestu događaja izvršili uviđajne radnje i tom prilikom utvrdili da su smrtno stradali S.R, M.R, Ž.P, M.S, M.P, S.P, I.M. i S.J. sa područja Posušja, svi 2001. godište”, saopšteno je iz kantonalnog MUP-a.

Agregat i dalje radio

Kako se saznaje iz izvora bliskim istrazi, agregat iz kojeg je i iscurio smrtonosni ugljen monoksid koji je otrovao osam mladih života nalazio u jednoj manjoj prostoriji nalik na ostavu koja je, pak, bila prozorčićem povezana s većom prostorijom u kojoj su se mladi nalazili, i u kojoj su naposljetku i zaspali. U toj ostavi su jedna vrata bila zatvorena, a druga odškrinuta, dok se prozor nalazio tačno prekoputa prostorije u kojoj su se nalazili djevojke i mladići.

Tokom uviđaja je utvrđeno da je taj prozor bio otvoren napola te su, najvjerovatnije, na taj način ispušni plinovi, konkretno, ugljen monoksid, i ugušili osmero mladih.

Očito je da oni nisu niti slutili koja ih pogibija može snaći, a saznaje se da je agregat još uvijek radio u trenutku kad su istražitelji došli u kuću i otkrili njihova tijela.

Nakon završenog uviđaja tijela su prevezena u Mostar gdje se prvo, kako se saznaje iz tužiteljstva, treba obaviti testiranje na COVID-19, a obdukcija bi trebala početi iza 11 sati.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.