mup ks

Policija objavila detalje: Nakon pucnjave i ranjavanja uhapšen taksista

Sarajevo: Veliki broj policijskih službenika osigurava mjesto okupljanja sudionika Povorke ponosa
Foto: Armin Durgut/PIXSELL
Ilustracija

O događaju je obaviješten dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, a uviđaj su obavili pripadnici Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo

IZ MUP-a Kantona Sarajevo danas su objavili detalje pucnjave u sarajevskom naselju Breka kojom prilikom je jedna osoba ranjena dok je policija uhapsila Ismira Ramića, piše Avaz.

-U 19,50 sati u ulici Jovana Bijelića, općina Centar Sarajevo, došlo je do tučnjave između više lica, a potom do upotrebe vatrenog oružja. Tom prilikom je dejstvom iz vatrenog oružja I.R., rođen 1979. godine u Sarajevu, gdje je i nastanjen, nanio povrede E.K., rođen 1980. godine u Sarajevu, gdje je i nastanjen.

Prevezen na UKC

Povrijeđenom je ljekarsku pomoć ukazala ekipa Zavoda za hitnu medicinsku pomoć Kantona Sarajevo, a u UKC u Sarajevu ljekar je konstatovao da se radi o lakšim tjelesnim povredama- navedeno je u saopćenju MUP-a Kantona Sarajevo.

O događaju je obaviješten dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, a uviđaj su obavili pripadnici Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo.

Zadržan u policiji

Zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivična djela Izazivanje opće opasnosti i Lakša tjelesna povreda /član 323. stav 1. i član 173. KZ F BiH/, 44-godišnji I. R. je lišen slobode i predat u Prostorije za zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo.

Policijski službenici nastavljaju kriminalističku obradu nad osumnjičenim.