Crna hronika

mup ks

Policija objavila detalje nesreće u kojoj je Naser Palislamović usmrtio pješaka

11/10/2020

Naser Palislamović (42) iz Ključa udario je pješaka automobilom Ford Fiesta na kojem su bile postavljene dvije različite registarske oznake 792-K-711 i M15-E-503

U saobraćajnoj nesreći koja se dogodila sinoć u blizini marketa Penny Plus na Mostarskom raskršću život je izgubio pješak. MUP KS-a otkrio je detalje nesreće.

Saobraćajna nesreća se dogodila u 20:40 sati u ulici Mostarsko raskršće do broja 52, općina Hadžići.

Tom prilikom došlo je do udara pješaka na kolovozu E. S. (67) iz Hadžića.

Naser Palislamović (42) iz Ključa udario je pješaka automobilom Ford Fiesta na kojem su bile postavljene dvije različite registarske oznake 792-K-711 i M15-E-503.

Nakon toga je pobjegao sa mjesta nesreće, a ubrzo je uhapšen i predat u Jedinicu za zadržavanje MUP-a Kantona Sarajevo.

Na licu mjesta smrt pješaka je konstatirala ekipa Hitne pomoći. Po završetku uviđaja kojem je prisustvovao dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu, tijelo E. S. prevezeno je u prosekturu Bare radi obdukcije.

Policija je oduzela Ford Fiestu radi potrebnih vještačenja i automobil je prevezen na policijski depo u Butmiru.

Palislamović je osumnjičen za teško krivično djelo protiv sigurnosti javnog prometa i neukazivanje ljekarske pomoći osobi povrijeđenoj u saobraćajnoj nesreći iz člana 336 i 337 KZ FBIH, a nakon što se nije zaustavio na mjestu nesreće.

Uviđaj kojiom je rukovodio tužilac obavili su istražitelji Odjeljenja za saobraćajne istrage i kriminalistički tehničari MUP-a Kantona Sarajevo.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.