detaljan opis

Policija objavila fotografije osumnjičenog za ubistvo migranta u Vogošći

vogosca (1)

Molimo građane da, ukoliko posjeduju informacije o kretanju traženog lica o tome obavijeste Operativni centar Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo

Policijski službenici Uprave policije Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo su radeći na rasvjetljavanju ubistva počinjenog dana 10. juna ove godine u ulici Muje Šejte, područje općine Vogošća, kada je smrtno stradao H.K. rođen u Maroku ili Libiji, došli su do saznanja da postoje osnovi sumnje da je lice koje se koristi imenom Ahmed Tarik Nabil Abdurahman, izvršilac navedenog krivičnog djela, saopćeno je iz MUP-a Kantona Sarajevo.

Na osnovu operativnih provjera utvrđeno je da je lice koje se potražuje muškarac, najvjerovatnije iz Egipta, starosti do 25 godina, visine oko 175 cm, mršavije tjelesne građe.

Odjeven u donji dio trenerke crne boje, u crnoj dukserici sa kapuljačom, na nogama je imao najvjerovatnije bijele patike, na glavi crni kačket sa obodom crvene boje i specifičnu povredu u vidu posjekotine preko desne obrve koja mu je medicinski ušivena, a ispod desnog oka ima povredu u vidu modrice.

Molimo građane da, ukoliko posjeduju informacije o kretanju traženog lica o tome obavijeste Operativni centar Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo na brojeve telefona: 122, 033 206 666, 033 207 777, odnosno najbližu policijsku stanicu, poručili su iz MUP-a KS.