Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

ovogodišnji rekorder

Policija oduzela vozilo od višestrukog povratnika, imao je 57.387 KM neplaćenih kazni

Kazne zbog nepropisnog parkiranja
FOTO: PIXSELL
Ilustracija

Od 102 oduzeta vozila čak 31 je oduzeto trajno

Rekorder ove godine je Prijedorčanin, višestruki povratnik u činjenju prekršaja, sa dugom za neplaćene novčane kazne od 57.387 KM.

Pripadnici Ministarstva unutarnjih poslova Republike Srpske (MUP RS) u prvoj polovici godine privremeno su oduzeli 102 motorna vozila od višestrukih povratnika u činjenju najtežih prekršaja iz oblasti sigurnosti saobraćaja.

U prvoj polovini 2023. godine trajno je oduzeto 31 vozilo.

Ovogodišnji rekorder je Prijedorčanin, višestruki povratnik u činjenju prekršaja, sa dugom za neplaćene novčane kazne od 57.387 KM.

Iz MUP-a RS su kazali da su ove godine policijski službenici PU Prijedor privremeno oduzeli i dva vozila koja su imala evidentiran dug od 33.030 i 28.267 KM.

Iz MUP-a su podsjetili da su u novembru prošle godine policijski službenici Policijske uprave Istočno Sarajevo od lica iz Sarajeva, koji je višestruki povratnik u činjenju prekršaja, privremeno oduzeli vozilo u Istočnoj Ilidži, a imao je evidentiranog dug za izrečene novčane kazne u iznosu od čak 280.483 KM.

Objasnili su da dug u Registru novčanih kazni i prekršajnoj evidenciji ne predstavlja osnov za privremeno oduzimanje motornih vozila i zbog duga se ne vrši privremeno oduzimanje vozila, već zbog činjenice da je riječ o licu koje je sklono činjenju teških prekršaja kojim se ugrožava sigurnost drugih sudionika u saobraćaju.