Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

"Građani, pomozite nam"

Policija otkrila gdje se traga za ubicom Edinom Gačićem

gacic

Edin Gačić iz Banjaluke sumnjiči se da je 4. februara u 7.30 sati u mjestu Podorašac u Konjicu ubio S. S. (39) i od tada je u bijegu

Policija još intenzivnije nastavlja potragu za Edinom Gačićem (43) iz Banjaluke zbog sumnje da je počinio kazneno djelo ‘ubistvo’ – izjavio je za Fenu glasnogovornik MUP-a Hercegovačko-neretvanskog (HNK) Ljudevit Marić.

Edin Gačić iz Banjaluke sumnjiči se da je 4. februara u 7.30 sati u mjestu Podorašac u Konjicu ubio S. S. (39) i od tada je u bijegu.

– Operativna potraga za Gačićem vrši se u nekim dijelovima općine Konjic, a istodobno se mole građani da surađuju s policijom te da je obavještavaju ako imaju bilo kakve informacije u svezi s njim – kazao je Marić.

Dodao je kako će, prema ukazanim potrebama, na terenu biti angažirana i Jedinica za operativnu potporu MUP-a HNK-a, a od Federalne uprave policije koristit će se specijalizirana oprema za operativnu potragu predviđenu za sve vremenske uvjete.

Iz policije upozoravaju da se radi o veoma opasnoj osobi, od ranije osuđivanom višestrukom ubiici, naoružanom i opasnom.