Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Policija po brdima Mostara traga za Dujmovićem: “Sumnjamo na sve”

mostar-dujmovic-potraga

Šta se dogodilo 53-godišnjem Draženu Dujmoviću, koji je prije 19 dana misteriozno nestao usred Mostara, pitanje je na koje u mostarskoj policiji još ne mogu odgovoriti, a za Dnevni list su rekli da se istražuju sve mogućnosti, pa i ona da je on možda žrtva nekih kriminalaca.

Signal mobitela

Potvrđeno je samo da su policajci ovih dana tragali za njim pod brdima iznad Mostara. Naime, ovog vikenda su policajci poslali stotinjak ljudi na brdo Planinice iznad Mostara jer su navodno dobili analize o pokrivanju terena baznih stanica koje pokazuju da bi se mobitel nestalog Dujmovića mogao nalaziti na tom području.

Podaci od mobilnih operatera ukazuju na šire područje na kojem je posljednji put uhvaćen signal Dujmovićevog mobitela, a unutar tog područja nalazi se i brdo Planinice, te su tamo poslane ekipe, specijalaca, volontera, lovaca…

Kako su saopštili iz HGSS-a Mostar čiji su spasioci također učestvovali u potrazi iznad Mostara, pregledano je 17 zona po predjelima brda Planinice.

“Pronađena je nekolicina tragova koje policija obrađuje sa ciljem da se utvrdi da li pripadaju nestalom”, priopćeno je iz HGSS-a, međutim detalje oko pronađenih tragova nisu mogli odavati.

“Policija vodi potragu, mi smo samo alat”, rekao nam je izvor iz spasilačkih službi, koji nas je uputio na policiju i Tužiteljstvo, rekavši kako o potrazi ne može ništa govoriti jer se, između ostalog, sumnja i da je Dujmović možda žrtva krim miljea.

Auto u praonici

S druge strane, Ljudevit Marić, glasnogovornik MUP-a je rekao kako su to samo nagađanja, te da zasad nema nikakvih tragova da je ovdje u pitanju neki kriminal.

“Istraga se vodi u više smjerova”, rekao je on.

Slično je rekla i tužiteljica Maja Ćišić.

“Mi sumnjamo na sve i svašta, ali ništa još ne znamo”, navela je ona.

Rekla je kako će javnost o rezultatima potrage za Dujmovićem biti blagovremeno obaviještena.

Podsjetimo, Dražen Dujmović, brat poznatog mostarskog poduzetnika Zorana Dujmovića, nestao je 18. novembra ove godine, a zadnji put je viđen kada je tog dana oko 20 sati dovezao svoj automobil u praonicu u Smrčenjacima i pozdravio se s vlasnikom. Nakon toga je otišao pješice u nepoznatom smjeru.

Iako su pojedini mediji prenijeli kako je Dujmović kasnije viđen kako ulazi u nepoznato vozilo u naselju Bijeli Brijeg, kantonalna tužiteljica Ćišić, ali niti policijski glasnogovornik Ljudevit Marić nisu potvrdili takve informacije.