Policija pretresla kuću u Doboju, pronađena droga i vojna municija

policija-rs
Ilustracija

Policija iz Doboja oduzela je drogu i vojnu municiju koju je pronašla pretresom kuće i pomoćnih prostorija koje kao član domaćinstva koristi lice čiji su inicijali S.N. sa područja ovog grada, saopšteno je iz Policijske uprave Doboj.

Iz policije navode da je prilikom pretresa pronađen novčanik u kome su se nalazila tri smotuljka od alu-folije u kojim se nalazilo tri grama “amfetamin spida”, kao i plastična ampula unutar koje se nalazilo više sjemenki indijske konoplje, te dvije originalno upakovane tablete medicinske droge.

Pronađeno je i oduzeto sedam stabljika indijske konoplje visine od 14 do 50 centimetara, kao i ostaci sasušene “marihuane” ukupne težine dva grama.

Izuzeti su i predmeti koji mogu poslužiti za konzumiranje droge – jedna pvc vrećica i improvizovana cjevčica načinjena od papira sa ostacima “amfetamin spida”, okvir za automatsku pušku sa 30 metaka, jedan metak za vojnu pušku i dva patrona za lovačku pušku.

Aktivnosti su provedene uz saglasnost Okružnog javnog tužilaštva Doboj, a na osnovu prikupljenih saznanja da ovo lice uzgaja indijsku konoplju i proizvodi drogu.