Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Mostar

Otkrivena laboratorija za uzgoj marihuane: Bacio drogu u WC šolju i začepio odvod u zgradi

marihuana odvod mostar
Foto: MUPHNK

Nakon završenog pretresa stana, koji se nalazi na 4. spratu, izvršen je uviđaj u stanu na prvom spratu na istoj adresi gdje je došlo do začepljenja kanalizacijskog odvoda

Policijski službenici Odjela za posebne namjene Sektora kriminalističke policije MUP-a Hercegovačko-neretvanskog kantona jučer su izveli dvije operativne akcije na području Mostara s ciljem suzbijanja trgovine opojnim drogama.

U prvoj akciji policijski službenici su u Mostaru lišili slobode A. M. (1985) iz Mostara od koga je pretresom privremeno oduzeta jedna pvc-vrećica sa sadržajem NN biljne materije, koja asocira na opojnu drogu marihuanu i jedan mobilni telefon.

U drugoj operativnoj akciji policijski službenici su po Pismenoj naredbi Općinskog suda u Mostaru izvršili pretres stana u Ulici Zrinjski Frankopana u Mostaru vlasnika A. S. (1984) iz Mostara. Pretresom predmetnog stana pronađeno je i privremeno oduzeto: kompletna laboratorija (oprema) za uzgoj marihuane u zatvorenom prostoru, određena količina osušene NN biljne materije koja asocira na opojnu drogu marihuanu, dvije digitalne vage, mobilni telefoni i metalne mrvilice.

Nakon završenog pretresa stana, koji se nalazi na 4. spratu, izvršen je uviđaj u stanu na prvom spratu na istoj adresi gdje je došlo do začepljenja kanalizacijskog odvoda, gdje je vlasnik stana izvadio NN biljnu materiju a koju je A.S. pokušao uništiti prije ulaska policijskih službenika na pretres stana, na način da je odbacio određenu količinu opojne droge u odvod WC-a svog stana.

marihuana odvod
Foto: MUPHNK

Sa navedenim aktivnostima upoznat dežurni kantonalni tužilac Kantonalnog tužilaštva Mostar.

Foto. MUPHNK