Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Posušje

Policija pronašla veću količinu marihuane i 19 stabljika indijske konoplje

Ilustracija: Bljesak

Prilikom pretrage policijski službenici su pronašli i izuzeli 19 suhih stabljika koje svojim izgledom asociraju na stabljike indijske konoplje, kao i veću količinu zeljaste materije koja svojim izgledom i mirisom asocira na opojnu drogu marihuanu, navode dalje iz policije

Posuška policija je prilikom pretrage porodične kuće i okućnice koje koristi K.M. (1983.) iz Posušja pronašla i izuzela 19 suhih stabljika koje svojim izgledom asociraju na stabljike indijske konoplje, kao i veću marihuane.

Iz MUP-a Zapadnohercegovačkog kantona saopćili su kako su policijski službenici PU Posušje na temelju Naredbe Općinskog suda u Širokom Brijegu u utorak izvršili pretragu porodične kuće i okućnice koje koristi osoba K.M. (1983) iz Posušja.

Prilikom pretrage policijski službenici su pronašli i izuzeli 19 suhih stabljika koje svojim izgledom asociraju na stabljike indijske konoplje, kao i veću količinu zeljaste materije koja svojim izgledom i mirisom asocira na opojnu drogu marihuanu, navode dalje iz policije.

Zbog postojanja osnova sumnje da je K.M. počinio krivično djelo ‘neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga’, po kompletiranju predmeta policijski službenici će protiv istog uputiti izvještaj o počinjenom gore navedenom kaznenom djelu Kantonalnom tužilaštvu u Širokom Brijegu.