Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

raspisana potjernica

Policija traga za Hatićem koji je sinoć na Baščaršiji upucao Inajetovića

mirza hatic foto
FOTO: Instagram

Za Hatićem je raspisana potjernica, a kao motiv pucnjave spominje se višegodišnja netrpeljivost između njega i Inajetovića

Sarajevska policija intenzivno traga za Jasminom Hatićem koji se sumnjiči da je sinoć u centru Sarajeva ranio Almera Inajetovića, Mirzu Bašića i slučajnog prolaznika, potvrdio je Mirza Hadžiabdić, portparol Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo.

– Policija traga za osumnjičenim. Za sada nemamo više informacija – dodao je Hadžiabdić.

Za Hatićem je raspisana potjernica, a kao motiv pucnjave spominje se višegodišnja netrpeljivost između njega i Inajetovića, piše Avaz.

Prema prvim rezultatima istrage, Hatić je pucao iz pištolja.

Inajetović i Bašić su zadobili lakše povrede koje su im sanirane u Klinici za urgentnu medicinu Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu.

Inače, Inajetović i Hatić su odranije poznati policiji.

Oglasila se i policija

Dežurna služba sarajevske Prve PU sinoć je obaviještena da je u ulici Ferhadija došlo do upotrebe vatrenog oružja.

Dolaskom na mjesto događaja policijski službenici su potvrdili navode iz prijave i ustanovili da je nepoznata osoba upotrijebila vatreno oružje – pištolj i da su tom prilikom povrijeđene tri osobe i to A. I. rođen 1983. godine, M. B. rođen 1991. godine i M. S. rođena 1993. godine, svi iz Sarajeva.

“Povrijeđene osobe su od strane ekipe ZZHMP Kantona Sarajevo zbrinute i prevezene na KUM UKC Sarajevo i Opću bolnicu ‘Prim. dr. Abdulah Nakaš’, gdje im je ukazana ljekarska pomoć i konstatovane lakše tjelesne povrede. O događaju je obaviješten tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, a uviđaj na mjestu događaja su obavili policijski službenici Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo.

“Operativnim radom na terenu policijski službenici su ustanovili da je vatreno oružje upotrijebio J. H. iz Sarajeva, te je za istim zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo iz izazivanje opće opasnosti i krivično djelo laka tjelesna povreda, od strane Prve PU raspisana operativna potraga. Policijski službenici nastavljaju rad na dokumentovanju navedenih krivičnih djela, te pronalasku izvršioca”, naveli su iz MUP-a KS.