Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Potraga za lopovima koji su iz radnje odnijeli robu vrijednu 12.000 KM

Дрвар – обијена радња Мобилпринт

Policija Livanjskog kantona traga za počiniocem ili više njih koji su iz radnje “Mobilprint” u centru Drvara odnijeli robu vrijednu oko 12.000 KM, rekao je Srni portparol kantonalnog MUP-a Ivica Vrdoljak.

“Juče ujutro u 7.15 primili smo dojavu o obijanju radnje ‘Mobilprint’ u Titovoj ulici koja se dogodila u toku noći”, naveo je Vrdoljak.

On je rekao da su odneseni mobilni telefoni, laptop, navigacije i satovi, u vrijednosti oko 12.000 KM.

“Uviđaj su izvršili pripadnici Policijske uprave Drvar. Nije nije utvrđeno da li je riječ o jednom počiniocu ili više njih. Dalji operativni rad je u toku”, rekao je Vrdoljak.

Vlasnica radnje Dragana Tripić rekla je da je iznenađena ovim djelom, jer je radnju otvorila prije mjesec dana i bila je zadovoljna dosadašnjim poslovanjem.

“Iz radnje su odnijeli bukvalno sve, mobilne telefone, laptop, navigacije, satove, mobilne uređaje koji su bili na servisu, čak i lični laptop i pazar. Kome smo mi smetali? Odlučili smo da ostanemo u Drvaru i da pokrenemo privatni posao. Otvorili smo radnju i sve radili po zakonu i samo ujutro se probudiš i nemaš ništa”, rekla je Tripićeva.

Ističući da je šokirana i duboko razočarana, Tripićeva je rekla da se nada će ovaj slučaj biti riješen i da će počinioci biti pronađeni.