Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

brčko

Policija traga za osobama koje su napale igrače KMF Radnik-Siti

brcko

U saopćenju je naglašeno da je nakon završetka utakmice, prilikom odlaska autobusa koji je prevozio igrače KMF Radnik-Siti iz Bijeljine, za sada grupa nepoznatih osoba izazvala incident napadom na autobus

Policija Brčko distrikta BiH jučer u 22.42 sati zaprimila je anonimnu prijavu da bi u sali Javne ustanove Ekonomska škola, gdje se odigravao turnir u malom fudbalu, manja grupe navijača mogla narušiti javni red i mir.

– Odmah nakon zaprimanja prijave na lice mjesta su izašli policijski službenici koji su utvrdili da je u toku futsal utakmica kupa Republike Srpske za juniore između KMF Brčko Zdravlje i KMF Radnik-Siti iz Bijeljine. Sve okolnosti i ponašanje pojedinih navijača zbog kojih je organizator podnio prijavu policiji o mogućem narušavanju javnog reda mira će biti istražene i zadokumentovane, te će prema identifikovanim počiniocima biti preduzete zakonom propisane mjere i radnje – navodi se u saopćenju Policije Brčko distrikta BiH.

U saopćenju je naglašeno da je nakon završetka utakmice, prilikom odlaska autobusa koji je prevozio igrače KMF Radnik-Siti iz Bijeljine, za sada grupa nepoznatih osoba izazvala incident napadom na autobus.

– O napadu na autobus, informisan je dežurni tužilac Tužilaštva Brčko distrikta BiH radi utvrđivanja elemenata krivičnog djela, te se preduzimaju intenzivne istražne radnje na rasvjetljavanju svih okolnosti i motiva pod kojima se navedeni događaj desio kao i identifikovanju osoba koja se dovode u vezu s ovim događajem – navodi se.

Sinoćni incident osudio je i predsjednik Skupštine Brčko distrikta Siniša Milić i zatražio od lokalne policije da hitno istraži incident.