Crna hronika

MUP ZHK

Policija u pretresu kuće i imanja pronašla drogu, streljivo i pušku “nepoznate marke”

26/10/2020

Prilikom pretresa pronađena je i izuzeta veća količina zeljaste biljne materije koja svojim izgledom i mirisom asocira na opojnu drogu "marihuanu", 106 komada streljiva raznog kalibra i puška nepoznate marke,

Radeći po akciji kodnog naziva “LORD”, policijski službenici Sektora kriminalističke policije MUP-a Zapadnohercegovačkog kantona (ZHK) u nedjelju su, uz asistenciju policijskih službenika PU Grude i Specijalne policije MUP-a ZHK, a po nalogu Općinskog suda Ljubuški, izvršili pretres porodične kuće, okućnice, pratećih objekata i vozila koje koriste D.S., A.S. i I.S., svi s područja općine Grude.

Prilikom pretresa pronađena je i izuzeta veća količina zeljaste biljne materije koja svojim izgledom i mirisom asocira na opojnu drogu “marihuanu”, 106 komada streljiva raznog kalibra i puška nepoznate marke, izvijestili su iz MUP-a ZHK.

Zbog postojanja osnova sumnje da je počinjeno kazneno djelo “neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga”, te kazneno djelo “nedopušteno držanje oružja ili eksplozivnih tvari”, nad navedenim osobama zavedena je kriminalistička obrada prilikom koje su priznali kaznena djela koja im se stavljaju na teret.

Po kompletiranju predmeta protiv navedenih osoba bit će podneseno odgovarajuće izvješće Kantonalnom tužiteljstvu u Širokom Brijegu, stoji u saopćenju.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.