Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Policija u Sarajevu rasvijetlila slučaj ubistva u pokušaju

policija
Ilustracija

Policijski službenici Odjeljenja za opći kriminal Uprave policije Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo u srijedu 8. februara u 16.00 sati lišili su slobode Č.J., rođenog 1991. godine u Sarajevu, gdje je i nastanjen, zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo ubistva u pokušaju.

Postoje osnovi sumnje da je Č.J. navedenog dana oko 04.10 sati u ulici Odobašina, općina Centar Sarajevo, dejstvom iz vatrenog oružja nanio lakše tjelesne povrede B.E., rođenom 1995. u Sarajevu, gdje je i nastanjen. Povrijeđenom je ljekarska pomoć ukazana u Kliničkom centru Univerziteta u Sarajevu, na Klinici za torakalnu hirurgiju.

Na osnovu sudske naredbe izvršen je pretres kuće koju koristi Č.J., na području općine Novi Grad Sarajevo. Tom prilikom pronađen je i od Č.J. oduzet pištolj sa okvirom i šest metaka cal. 9 mm. Također, radi potrebnih vještačenja, izuzeto je i putničko motorno marke “VW golf 2”, koje koristi Č.J.. O ovom događaju je obaviješten tužilac Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu, a Č.J. je predat u Odsjek za zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a KS. Policijski službenici nastavljaju rad na rasvjetljavanju i dokumentovanju navedenog krivičnog djela.